Boeken

Wil je een boek bestellen? Dat kan! Klik hier onder. Je komt dan automatisch op mijn nieuwe website terecht. Viltwerkplaats Odijk is namelijk Werkplaats voor kunst en ambacht geworden.

Klik hier om een boek te bestellen

 

Eco-verf: Kleurrijke natuur!boek-eco-verf

Wil je zelf verf maken van fluitenkruid? Acht kleuren uit een verfbad halen? Marmeren met aarde pigmenten? Textiel verven in prachtige natuurlijke kleuren? Historische inkt maken? Een prachtige afdruk uit een viooltje kloppen?

In dit boek neem ik je mee op ontdekkingsreis door de wereld van natuurlijke kleuren. En dat is een intensieve, boeiende reis langs veel kleuren en methoden om kleurstoffen uit planten en aarde te winnen en te gebruiken.

Anja Schrik, uitgegeven in 2016. Fotografie Martin de Vries. 260 pagina’s, full-color, 21 x 26 cm, €39 (+ €4,50 verzendkosten binnen Nederland). Klik op de kaft om een kijkje in het boek te nemen.


IMG_0535_FotorEco-vilt: Puur natuur! Duitse versie met integrale Nederlandse vertaling

Wil je een blad invilten? Snoeihout in een vilten wandkleed verwerken? Papier scheppen om een vilten vaas? Een complete vacht vervilten? De kleuren uit herfstbladeren in je vilt laten trekken?

Het kan allemaal en is heerlijk om te doen. In dit boek neem ik je mee in de mogelijkheden om met alleen natuurlijke materialen en kleurstoffen bijzonder vilt te maken.

Anja Schrik, uitgegeven in 2013. Fotografie Martin de Vries. 268 pagina’s, full-color, 21 x 26 cm, €39 (+ €4,50 verzendkosten binnen Nederland). Dit boek is alleen nog in het Duits verkrijgbaar inclusief volledige Nederlandse tekst brochure.