Workshops van een dag

Zeefdrukken: 7 oktober (vol)

Wil je leren zeefdrukken en een eigen zeefdrukraam maken? Dan is deze workshop voor jou! We gaan met verschillende verfsoorten, ook natuurlijke, zeefdrukken met bestaande zeefdrukramen. Zo leer je om mooie afdrukken te maken en je verf goed te binden. En je gaat je eigen zeefdruk ontwerpen. Je kunt tot maximaal A4 formaat een tekening maken of printen. Daarvan gaan we met een thermocopier je eigen zeef maken. We hoeven dus niet eerst de ramen te belichten maar kunnen elk ontwerp direct “printen” .

De workshop is van 10.00 tot 14.00. Als je wilt kun je aansluitend extra ontwerpen maken waarvan je meteen een zeef maakt. De workshop is inclusief lunch, koffie, thee en een zeef die je zelf ontworpen hebt op A4 formaat (of twee van A5) en kost €65. Als je aansluitend extra zeven wilt maken kosten die voor deelnemers aan de workshop €15 (in plaats van €17,50) per A4. Maximaal 6 deelnemers. Je kunt je alleen nog inschrijven op de wachtlijst.

Vachtvilten maar dan net even iets anders: 28 oktober (vol)

Vachtvilten maar dan net even anders. Vanuit de ongewassen schapenvacht gaan we een stuk vacht vervilten. Dat doen we op een net iets andere manier. We gaan namelijk ons eigen vachtkleedje samenstellen met lokken uit verschillende vachten. Zo kunnen we onze eigen vacht vormgeven. Je neemt een heerlijk multischaap en multicolor vachtkleedje (ongeveer 48x48cm) voor op je stoel mee. De kosten zijn €75 inclusief lunch, drinken en wol. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. Maximaal 8 deelnemers. Je kunt je alleen nog inschrijven op de wachtlijst.

Ecoprint: 29 oktober

Een dag vol met bladafdrukken. We oogsten bladeren en maken er afdrukken van op stof. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op heel verschillende manieren. Zo testen we verschillende beitsmiddelen uit om hele verschillende afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. De dag kost €75,00 inclusief 8 ecoprints. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers.