Workshops

Vissenleer: 27 mei

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tijdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. En je leert natuurlijk hoe je de huid kunt verven met natuurlijke kleurstoffen. Als je dit proces met de zalmhuid kent, kun je met alle vissenhuiden leer maken! En er hele mooie dingen mee maken. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. De dag kost €77,50 inclusief 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) en looistoffen. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers.

Blauwdruk: 9 juni (ochtend of middag)

Wil je kennismaken met een van de eerste fotografische technieken?
Kom dan blauwdrukken. Je leert hoe je zelf een lichtgevoelig mengsel kan aanmaken en ontwerpt een afdruk. Dan het magische deel: na een tijdje in de zon te hebben gelegen ontwikkel je een prachtige blauwdruk. Bij gebrek aan zon is er een gezichtsbruiner aanwezig ;-). De techniek kan eenvoudig op papier en stof (wasbaar) toegepast worden. Je gaat naar huis met je eerste blauwdrukken en een setje om zelf nog pakweg 40 A4’tjes te maken. De kosten zijn €65,00 inclusief materiaal en een setje om thuis verder te werken. Van 10.00 tot 12.30 of van 13.30 tot 16.00uur. Maximaal 6 deelnemers.

Vazen vilten: 30 juni

Vandaag vilten we een hoes precies passend om een glazen vaas. We berekenen de mal, leggen de wol en gaan lekker aan de slag. De kosten zijn €87,50 inclusief lunch, drinken, vaas en wol. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. Maximaal 8 deelnemers.

Eco-print: 7 juli

We gaan de kleurstoffen uit bladeren direct overbrengen op papier en stof. Dit doen we op verschillende manieren. Het resultaat is wonderlijk. De kosten zijn €77,50 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om 10.00 uur en ronden af om 16.00 uur. Maximaal 8 deelnemers.

Druk, druk, druk, druktechnieken: 13 en 14 juli

Blauwdruk, zeefdruk en hoogdruk. We gaan papier bedrukken met natuurlijke verf die we zelf maken. Voor het bedrukken gebruiken we de verschillende technieken. Zo gaan we blauwdrukken maken. Een bijzondere techniek waarbij de kleur zich door de zon ontwikkeld. Daarnaast hoogdruk met linoleum in een pers, zeefdruk met bladeren en sjablonen en we maken verf op oliebasis en op waterbasis. Je maakt heel wat vellen bedrukt papier. Daarvan bindt je je eigen boekje. Je leert meerdere technieken daarvoor. De kosten zijn €190,00. Dat is voor twee dagen workshop inclusief een avondprogramma, materiaal, lunch, drinken en een warme maaltijd. We beginnen beide dagen om 10.00. De eerste dag eten we samen een warme maaltijd en hebben een avondprogramma tot ongeveer 20.00 uur. De tweede dag ronden we om 16.00 uur af. Maximaal 6 deelnemers.