Workshops van een dag

 

Vissenleer maken: 30 september

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tijdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. De dag kost €75,00 inclusief 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) en looistoffen. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers.

 

Zeefdrukken: 7 oktober

Wil je leren zeefdrukken en een eigen zeefdrukraam maken? Dan is deze workshop voor jou! We gaan met verschillende verfsoorten, ook natuurlijke, zeefdrukken met bestaande zeefdrukramen. Zo leer je om mooie afdrukken te maken en je verf goed te binden. En je gaat je eigen zeefdruk ontwerpen. Je kunt tot maximaal A4 formaat een tekening maken of printen. Daarvan gaan we met een thermocopier je eigen zeef maken. We hoeven dus niet eerst de ramen te belichten maar kunnen elk ontwerp direct “printen” .

De workshop is van 10.00 tot 14.00. Als je wilt kun je aansluitend extra ontwerpen maken waarvan je meteen een zeef maakt. De workshop is inclusief lunch, koffie, thee en een zeef die je zelf ontworpen hebt op A4 formaat (of twee van A5) en kost €65. Als je aansluitend extra zeven wilt maken kosten die voor deelnemers aan de workshop €15 (in plaats van €17,50) per A4. Maximaal 6 deelnemers. Je kunt je alleen nog inschrijven op de wachtlijst.

 

Alchemie [verwen jezelf]: 8 oktober

Ja, dit is wel een beetje een vreemde workshop. Maar: vooral leuk om te doen! Wil je ook je eigen parfum, zeep en shampoo maken? En dan, je raad het al, met alleen natuurlijke ingredienten? Van oudsher ligt de kennis over verzorgingsmiddelen en verfstoffen dicht bij elkaar. Bij de alchemist kon je op beide gebieden goed geholpen worden. En nee, we gaan geen steen der wijzen ontdekken en ook geen goud maken uit roest. Maar … we maken wel hele leuke en aangename verzorgingsproducten! Tijdens deze workshop gebruiken we de ingredienten waar ik verf en wasco mee maak eens heel anders. We maken lekkere crèmes, natuurlijk met bijenwas, een geurende shampoo (ook met natuurlijke kleurstoffen) en heerlijke bescheiden geurtjes. Enne, met die zeep kun je je vilt en geverfde textiel ook heel goed wassen. De kosten zijn €55 inclusief lunch, drinken en alle ingredienten. Je neemt een flesje shampoo, een potje creme en een geurolie mee naar huis. We beginnen om 10.00 en ronden af om 14.00. Maximaal 10 deelnemers.

 

Vachtvilten maar dan net even iets anders: 28 oktober

Vachtvilten maar dan net even anders. Vanuit de ongewassen schapenvacht gaan we een stuk vacht vervilten. Dat doen we op een net iets andere manier. We gaan namelijk ons eigen vachtkleedje samenstellen met lokken uit verschillende vachten. Zo kunnen we onze eigen vacht vormgeven. Je neemt een heerlijk vachtkleedje voor op je stoel mee. De kosten zijn €75 inclusief lunch, drinken en wol. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. Maximaal 6 deelnemers. Je kunt je alleen nog inschrijven op de wachtlijst.