Zomerscholen

Zomerschool “Eco-vilt”: 30 augustus tot en met 1 september 2017 (VOL)

De zomerschool Eco-vilt staat helemaal in het teken van vilten met natuurlijke materialen. We gaan elke dag aan de slag met een aantal technieken en passen die technieken toe. Zo leer je hoe je natuurlijke materialen in kun vilten. Je kunt experimenteren met verschillende natuurlijke materialen zoals takjes, steentjes en schelpjes. Daarnaast leer je hoe je heel dun vilt kunt maken, strakke vormen kunt creeren en hoe je mallen kunt gebruiken. We gaan ook aan de slag met traditionele vilttechnieken. En natuurlijk verven we onze eigen wol met planten uit de tuin! Kortom, drie dagen experimenteren met wol en natuurlijke materialen.
De zomerschool “Eco-vilt” is ook geschikt voor beginners en kost €285,00. Dat is voor drie dagen workshop inclusief materiaal, lunch, drinken en twee warme maaltijden. We beginnen elke dag om 10.00. De eerste en tweede dag eten we samen. Op de tweede avond hebben we een avondprogramma. Tijdens deze avond bekijken we een aantal korte filmfragmenten over traditioneel vilten en gaan zelf een klein experiment doen.

Zomerschool “Tuingeheimen” 23 augustus tot en met 25 of 26 augustus 2017 (VOL)

We gaan op verschillende manieren kleurstoffen uit bloemen en bladeren direct overbrengen op stof en gaan verven met zelf gemaakte natuurlijke verf. En we maken hele bijzondere lappen stof door geverfde stof in te kleuren en te ontkleuren. Op de tweede avond kijken we een DVD van Michel Garcia. Met de opgedane kennis gaan we aan de slag. Na drie dagen workshop kun je nog een vierde dag blijven om alle geleerde technieken toe te passen en te combineren. Een werkdag om meters te maken!

De zomerschool “Tuingeheimen” kost € 285,00. Dat is voor drie dagen workshop inclusief materiaal, lunch, drinken en twee warme maaltijden. We beginnen elke dag om 10.00. De eerste en tweede dag eten we samen. Op de tweede avond hebben we een avondprogramma. De werkdag (26 augustus) “Meters maken” kun je bijboeken voor € 30,00. Voor deze dag neem je zelf stof mee. Bijvoorbeeld een T-shirt!